Inger – ekologisk hårvård

Kontaktuppgifter

Inger Bloch
Ekologisk hårvård
Hårvårdsterapeut
Tfn: 0371-300 22
Mobil: 0706-55 99 29
Mail: info@halsomixen.se

Kompetenser

  • Energiklippning
  • Växtfärgning

Presentation av Inger Bloch

2001 sadlade jag om till ekofrisör.
Tidigare har jag jobbat som vanlig kemfrisör i runt 25 år.
Jag har alltid varit alternativt tänkande och kände mer och mer för varje år att jag jobbade mot miljön i mitt yrke, och att jag bröt ner både kundernas hår och miljön med produkter som permanent och färg.

När håret blir utsatt för en kemisk färgning och blekning finns det till slut inget naturligt stoff kvar att arbeta med.

Jag hade dock ”lyckan” att få en svår kemikalieallergi i slutet på 90-talet.
Då var jag tvungen att hitta en annan väg.
Jag hittade då en utbildning till ekofrisör enligt Östanåmodellen.

Efter utbildningen på ett år startade jag Smålands första ekosalong och var en av de då tre personer i Sverige som jobbade helt rent.

2006 fick jag Gislaveds kommuns miljöpris med motiveringen: ”Inger Bloch har lagt ned kraft och stor möda på att utveckla ekologiska alternativ i sitt yrke som frisör, en verksamhet som av tradition hanterar många olika typer av kemikalier. Hon har också aktivt spridit kunskaperna om hur man väljer produkter och tjänster som inte skadar vare sig hälsan eller miljön.”

Energiklippning, ca 50min/behandling

Energiklippning är en speciell klippteknik som tar fram den kapacitet ditt hår har.
Tekniken gör att håret blir lättskött och finns det anlag för självfall i håret lyfts det ofta fram.

Håret får ett fint flyt och växer ofta fortare. Ofta känner kunden av energiflödet och värmen från hårbotten som utvecklas under klippningen.

Behandlingen sker under tystnad (helst) och utan spegel framför kunden, allt för att kunden ska få känna vad som sker i kroppen och fokusera på det.

Växtfärgning

Endast växtdelar används, inga kemiska tillsatser. Växtpulvret blandas med vätska som kan bestå av ekologiskt vin, kaffe, te eller vatten – allt beroende av vilken färg man vill uppnå. Färgen sitter kvar länge, blir inte ful och urtvättad som en kemfärg (vanlig hårfärgning, toning osv.).

Man kan tyvärr inte uppnå alla färgnyanser när man färgar med växtfärg. Vilken färg man uppnår beror delvis på när växterna är skördade samt det kroppsliga tillståndet.

Det är en härlig känsla att veta att det vatten som lämnar salongen inte har någon negativ påverkan på miljön. Du har besparat både dig och miljön onödiga gifter.

Hårvård, schampo & hårgel

Ingless erbjuder dig som kund möjlighet till en hårvård på naturlig väg, fri från giftiga syntetiska tillsatser. Kraften som finns i håret tas tillvara och framhävs.

Råvarorna är naturliga och baseras på ekologiskt odlade växter, örter och oljor. Kunskapen har gamla anor från indianerna, som var kända för sitt vackra och sunda hår.

Genom detta främjar vi en bättre miljö då vi använder produkter som inte bryter ner vare sig naturen eller ditt hår.

Vi har insett vikten av att arbeta med helheten. Därför erbjuder vi våra kunder en fulländad behandling av håret.

Ingless serie hårvårdsprodukter har vi tagit fram då marknaden inte erbjuder de produkter vi eftersöker. Utgångspunkten är att använda de bästa råvaror och endast ekologiskt odlade örter och oljor.

Våra schampon har olika egenskaper beroende på vilken ört de framställts av. De finns för alla typer av hår och hårbottenproblem.
Tanken vi haft när vi framställt produkterna är att det ska vara enkelt att sköta sitt hår.

Valet av råvaror har gjorts efter det behov våra nordiska hår har, och efter det klimat vi lever i.

 

Energiklippning
En speciell klippteknik som tar fram hårets egna kapacitet.
Håret blir lättskött och vackert.

Växtfärgning
Endast växtdelar används när vi färgar ditt hår.