Ellens Shiatsu

Kontaktuppgifter

Ellen Svensgård
Diplomerad Shiatsu Terapeut
Diplomerad Tibetansk Ansiktsmassör
Hemsida: http://www.www.naturellen.se
Tfn:070-266 67 83

Shiatsu - japansk akupressurmassage

Shiatsu är en japansk kroppsterapi med djupa rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Syftet med shiatsu är, att under djup avslappning och med hjälp av stretchningar, rotationer och masserande rörelser och tryck, få vår livsenergi (qi) att balanseras och flöda fritt i kroppens energikanaler (meridiansystemet), vilket i sin tur leder till ett ökat välbefinnande och en bättre hälsa.

Shiatsu ges på en stor madrass på golvet och klienten har mjuka, varma kläder på. Vid varje behandlingstillfälle ställs först en diagnos, där oftast två meridianer väljs ut – den ”tommaste” och den ”fullaste” – dessa balanseras sedan under behandlingen.

Enligt traditionell kinesisk medicin innebär god hälsa att ha god aptit, matsmältning, elimination, sömn, energi och gott humör! Ett första tecken på ohälsa, kan t.ex. vara att vårt liv domineras allt för mycket av en av de ”fem känslorna”: sorg, glädje, irritation/ilska, rädsla eller grubbleri/ältande.

Shiatsu kan hjälpa vid en mängd olika tillstånd, t.ex. vid problem med: sömn, trötthet, orkeslöshet, matsmältning, blåsa/tarm, svettningar, bristtillstånd och menstruation/PMS. Vid själsliga bekymmer som oro, ångest, rastlöshet, humörsvängningar eller nedstämdhet hjälper shiatsu särskilt bra och naturligtvis vid alla former av värk, smärta och stelhet i kroppen. Shiatsu fungerar också mycket bra i förebyggande syfte.

Tibetansk Facelift

Tibetansk Facelift är en mjuk form av ansiktsmassage som är oerhört skön och avslappnande, samtidigt som den påverkar oss på djupet, både kroppsligt och själsligt.

Tibetansk Facelift syftar till:

...att öka cirkulationen i hud, bindväv och muskler(d.v.s. öka syresättningen, näringstillförseln och bortforslandet av slaggprodukter) för att mildra och fördröja åldrandets process.

...att via huvudets och ansiktets zoner och meridianer aktivera våra inre organ, så att de fungerar bättre.

...att befria ansiktet från negativt laddade cellminnen vi fått genom livet(t.ex. genom upplevda sorger, besvikelser, rädslor, chocker, smärtor, skador). Obehagliga upplevelser sätter spår (t.ex. i form av spänningar) i vårt ansikte. Tibetansk Facelift vill få oss att släppa dessa spår, så att vi kan visa de känslor vi känner just nu, istället för att visa upp en stel mask från förr!

Välkommen att boka tid: 070-266 67 83